de verschillende lessen

De verschillende lessen:


Dance:

In het lesuur “Dance” komen de stijlen streetdance en verschillende stijlen van hiphop aan bod.

Tegenwoordig is het dansen erg populair geworden door de vele dansfilms (denk aan step up films)en uiteraard “So You Think You Can Dance”. Hierdoor zijn ook veel

nieuwe stijlen ontstaan en zie je ook meer combinaties.

In2Dance wil jullie graag uitdagen door verschillende stijlen aan te bieden, het hele seizoen door. Zo kun je tijdens een uurtje “Dance” choreografieën verwachten in de

stijlen streetdance, hiphop, lyric, urban hiphop. Ook willen wij ons up to date houden door scholingen en zelf workshops te blijven volgen om zo jullie weer te kunnen

inspireren met nieuwe stijlen.

Door het verschil in aanbod zal ook de muziekkeuze verschillen van top 40 naar r&b, Ol’skool of rap. Een muzikale ervaring dus!


Showdance:

De basis van deze lessen zijn de stijlen jazz, modern en ook streetdance. In2Dance werkt met thema’s voor showdance. Denk aan: the 70’s, afrikaans, rock, klassiek, oosters. Het kan van alles zijn en plezier is een belangrijke factor tijdens deze les.


Modern:

Deze dansstijl is gebaseerd op alledaagse, natuurlijke bewegingen van het menselijk lichaam, zoals lopen, rennen, springen, vallen, draaien, zwaaien en rollen. Het is een vrije en creatieve dansstijl, waarin danstechniek even belangrijk is als dansexpressie en improvisatie.

Moderne dans heeft zijn bekendheid verworven door programma’s zoals So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle.  motto 'leren, creëren en presenteren'


In2Dance vindt Modern een prachtige stijl om jezelf als danser te ontwikkelen, over te geven aan muziek en hierdoor gevoelens en gedachtes in een dans tot uiting te laten komen.


KidsDance

In2Dance biedt Kidsdance aan, dit is een les voor de 3-5 jarigen. In deze les wordt spelenderwijs en met veel afwisseling 45 minuten lekker gedanst en bewogen. Hierbij wordt muziek gebruikt passend bij hun leeftijd. De les leent zich uitstekend voor het ontwikkelen van het motorische en ritmische vermogen.


Dance volwassenen

In deze les komen diverse soorten stijlen dans aan bod zoals: streetdance,jazzdance,popdance,modern en nog veel meer.


Dance gevorderd

“voor dansers met veel ervaring –– voor dansers die geen wedstrijden willen doen maar wel op dit niveau willen dansen”--"voor dansers uit een selectie groep die graag een extra uur willen volgen"


All Round lessen: start 7 september 2020.

NIEUW: Voor zowel hiphoppers als show/jazz dancers & regulier + Selectie.

All round les: 

Een les van 1 uur. 

Wat wordt er getraind:

  • Kracht
  • Conditie
  • Techniek (o.a houding)
  • Lenigheid
  • Tricks voor Streetdance/hiphop / show/modern en Jazz
  • Wordt gekeken naar wensen van de leden. Wat ze willen leren maar ook wat bijv nodig is voor hun eigen (wedstrijd)dans. 

Geen choreo en geen wedstrijden.

Wel: Goede begeleiding en uitleg over de technische elementen. 


Aanmelden is nodig: mail naar in2dance@hotmail.nl 

Vol = vol


kosten: 

We werken in blokken van 10 lessen. Je betaald hiervoor 25 euro. 

Tussentijds aanmelden en instromen kan wanneer er plek is. Je betaald alleen voor de lessen die nog volgen. 


In2Dance selectie / reguliere groepen:

Reguliere groepen:

Iedereen kan zich hiervoor aanmelden. Er zijn geen eisen. Belangrijk is dat je geniet van het dansen. De reguliere groepen laten een demo zien tijdens een eindvoorstelling en/of optredens (niet verplicht)

de volgende groepen zijn reguliere groepen: Ballet, kidsxdance, dance groep 3-4-5-6-7-8, Dance 12-15 jaar , Dance 16+, Dance volwassen, Dance gevorderd, Modern tm 15 en modern 16+.Voor de in2dance selectie groepen  worden ieder jaar audities gehouden. De  selectie groepen doen mee aan verschillende wedstrijden van onder andere de Soneo en NNKS. Naast wedstrijden zullen zij ook optredens verzorgen.

Er zijn streetdance selectie groepen  en show  selectie groepen

De show- selectie groepen  hebben ieder jaar een ander thema. De dans, muziek en kleding wordt aangepast op dit thema zodat je een mooi totaal plaatje krijgt.

De  streetdance selectie groepen dansen verschillende stijlen die ook in de lessen “Dance” worden aangeboden.